top of page
  • info522145

Κάνε Πέρα



ΚΑΝΕ ΠΕΡΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ

Κοινωνικό της 'Αντυς Κωστάκου

Σκηνοθ.: A. Burk, Π. Μοσχοβάκου. Παίζουν: Μ. Ιωνάς, Χρ. Καζάζη. Σκην.-κοστ.: Ν. Κασαπάκης. Mουσ.: Μ. Στρόφαλης. Φωτ.: Β. Κλωτσοτήρας. Διάρκεια 80'


Το «Κάνε Πέρα. Θέλω να Περάσω» είναι η ιστορία δύο αδελφών, του Σίμου και της Λουκίας.

Ποια είναι η ιδιαιτερότητά τους; Τι ρόλο έπαιξε το οικογενειακό τους περιβάλλον στον στιγματισμό τους; Πώς το σχολείο επιδείνωσε την κατάστασή τους και τελικά τους απέρριψε; Το κοινωνικό σύνολο πώς έδρασε καταλυτικά στο να εξελιχθούν σε δύο περιθωριοποιημένα άτομα; Πώς βίωσαν τα δύο αδέλφια τη σωματική και ψυχολογική βία που ασκήθηκε πάνω τους; Πώς παγιδεύτηκαν μέσα στον ευρύτερο οικογενειακό κλοιό; Πόσο εύκολα γίνανε τα θύματα μιας ιστορίας, την οποία δεν επέλεξαν και δεν προκάλεσαν; Σε ποιους ανθρώπους στηρίχτηκαν για να βρουν τον εαυτό τους, για να αρχίσουν να βλέπουν το φως της ελπίδας; Πώς συνειδητοποίησαν τον έρωτα και τον θάνατο; Τα δύο αδέλφια πέρασαν από τον κοινωνικό αποκλεισμό στον αυτό-αποκλεισμό έως ότου συνάντησαν αυτούς τους λίγους που ξέρουν να δίνουν, να τους αποδέχονται και τους άνοιξαν τον χώρο να περάσουν. Πώς βρήκαν τη δύναμη να τολμήσουν να πουν «Κάνε πέρα. Θέλω να περάσω»; Η Λουκία και ο Σίμος κατάφεραν να περάσουν; Η πορεία των δύο νέων ανθρώπων δίνεται με αμεσότητα και με χιούμορ.


Την παράσταση εμπλουτίζει πρωτότυπη έκθεση εικαστικών, τα οποία έχει εμπνευστεί από το concept της παράστασης και έχει δημιουργήσει ο εικαστικός-ζωγράφος Μπάμπης Δερμάτης. Τόσο η έκθεση όσο και η παράσταση είναι αφιερωμένες σε όλους τους «διαφορετικούς», σωματικά, ψυχικά, πνευματικά και κοινωνικά, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο καθιερωμένο θέατρο και την τέχνη.


ΑΛΚΜΗΝΗ

Αλκμήνης 12, Κάτω Πετράλωνα, 2103428583

Βραδ: Πέμ., Παρ., Σάβ. 9.15 μ.μ., Κυρ. 8 μ.μ. 15, φοιτ.: 8. Διάρκεια: 80'.


2 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page