top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAlkmini Team

ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

( ROSES DILEMMA ) του Νιλ Σαιμον.

...πρεμιερα στο θεατρο Αλκμηνη


Το τελευταίο έργο του Νιλ Σαιμον ' Roses dilemma ' παρουσιάζεται - για πρωτη φορα στην Ελλαδα - στο θέατρο Αλκμήνη, από το Σαββατο 14 Οκτωβριου, σε μετάφραση - απόδοση Ρένας Ριγκα και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου με τον τίτλο

' Θα σε δω στον παράδεισο '

Η Άννα Αδριανού αναλαμβάνει τον ρόλο της Ρόουζ, ο Γιώργης Κοντοπόδης τον ρόλο του Ουαλς, ενώ στους δύο άλλους ρόλους του έργου συναντάμε δύο νέους ηθοποιούς, τη Δανάη Καλοπητα ( Αρλεν ) και τον Νίκο Καραγιαννίδη ( Τζων )


Λιγα λογια για το εργο


Τι μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο, να μένει προσκολλημένος σε ένα μεγάλο έρωτα, ο οποίος δεν είναι πια στη ζωή; Να συνυπάρχει μαζί του... να μιλάει μαζί του... να τον συμβουλεύεται... να κάνει έρωτα μαζί του... και όλα αυτά παρά τις έντονες αντιδράσεις του περίγυρού.


Η πρωταγωνίστρια του έργου μας, Ρόουζ, ζει αυτή ακριβώς την κατάσταση, τα τελευταία χρόνια, από την ημέρα που ο μεγάλος έρωτας της ζωής της, Ουαλς, πέθανε από ανακοπή... την ώρα που οι δυο τους έκαναν μπάρμπεκιου στον κήπο.


Η δεινή οικονομική κατάσταση της Ροουζ, αναγκάζει το φάντασμα του νεκρού προστάτη - φυλακα αγγελου της, να επιστρατεύσει το τελευταίο ανολοκλήρωτο έργο του, προκειμένου η Ρόουζ να βγει από αυτό το αδιέξοδο.


Και έτσι βρισκόμαστε ένα απόγευμα του Σεπτεμβρη, μολις εχει μπει το φθινοπωρο και τα φυλλα εχουν αρχισει να πεφτουν στην παραθαλασσια εξοχικη κατοικια του εργου μας, με τη Ροουζ, την πάντα πιστη βοηθό της Αρλεν, που επιφυλασσει μια εκπληξη για τους θεατες και τον νέο συγγραφέα, Τζον, που επιφυλασσει μια αλλη εκπληξη για την Αρλεν, να βρίσκονται υπό την καθοδήγηση του Ουαλς, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί στις 12 μέρες που απομένουν, μέχρι το πνεύμα να περάσει στην άλλη διασταση.


Η παραξενη αυτη συνυπαρξη δημιουργει πολλες αντιφασεις, οι οποιες εντείνονται όσο προχωράει το έργο, προκαλώντας γέλιο, οξυμωρες καταστασεις, παρεξηγησεις και εξαρσεις, μέχρι φυσικά να έρθει η στιγμή της λύτρωσης για τη Ρόουζ , λιγο πριν το συγκινητικο φιναλε.


Ενα εργο για την απολυτη αγαπη, που ενωνει την ζωη με τον θανατο.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Θεατρο ΑΛΚΜΗΝΗ

Αλκμηνης 8 – 12, 11854

Τηλ 2103428650

( σκηνη Intermedia )



ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

( ROSES DILEMMA )

Του Νιλ Σαιμον


Σκηνοθεσια - επιμελεια ηχου : Αλεξανδρος Λιακοπουλος

Μεταφραση - αποδοση : Ρενα Ριγκα


Επιμελεια σκηνικου : Μιχαλης Παπαδοπουλος

Κοστουμια : Κατερινα Κοντου

Μουσικη συνθεση :Αγγελος Ανδρεοπουλος

Φωτισμοι : Μανωλης Μπρατσης

Βοηθος Σκηνοθετη : Πηνελοπη Μπουρλη

Παιζουν οι ηθοποιοι : Αννα Αδριανου, Γιωργης Κοντοποδης, Δαναη Καλοπητα, Νικος Καραγιαννιδης


Ημερες και ωρες παραστασεων : Σαββατο στις 21 : 30 , Κυριακη στις 18 : 00

Τιμες εισιτηριων : 18 ευρω, 15 ευρω ( φοιτητικο, ανεργων, Α.Μ.Ε.Α. )

Διαρκεια παραστασης : 100 λεπτα


Παραστασεις απο το Σαββατο 14 Οκτωβριου 2023 εως την Κυριακη 25 Φεβρουαριου 2024


Προπωληση στο ταμειο του θεατρου Αλκμηνη




2 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page