top of page
  • info522145

Θα 'ρθεις;



Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, από 23/1/2012 έως 13/3/2012, ώρα 9:30 μ.μ.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία : Πέμη Ζούνη

Κείμενα-Σκηνικά : Απόστολος Καραούλης

Χορογραφίες : Φρόσω Κορρού

Φωτισμοί : Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Τιμή εισιτηρίου: 15€, φοιτητικό-­‐ανέργων 10€


Ερμηνεύουν : Απόστολος Κρίτσας - Μαρία Καμένου


«Θα ΄ρθεις;»

Ένας άντρας. Μια γυναίκα. Μια ιστορία απλή.

Δυο σώματα που αγαπιούνται. Δυό πρόσωπα που προσπαθούν να καταλάβουν.

Χρόνοι χαράς, χρόνοι σκληροί, αποπνικτικοί. Τι τους κρατά; Τί τους

απομακρύνει; Θα βρουν το δρόμο στο λαβύρινθό τους;


Μοναδικό σκηνικό ένας τοίχος. Ένας τετράγωνος τοίχος στο μαύρο κενό της σκηνής. Φώτα δημιουργούν κενά και πλήρη, διαγράφουν σχηματικά, αφαιρετικά, γεωμετρικά τα όρια και τους χώρους ενός σπιτιού, μιας πόλης. Κι ένα ζευγάρι. Ένας άντρας και μια γυναίκα, μέσα από το λόγο και την κίνηση, προσπαθούν να υπάρξουν σε μια σχέση που μοιάζει με παρτίδα σκάκι. Ένα έργο που χρησιμοποιεί διαλόγους και χορευτικές κινήσεις για να δημιουργήσει εντάσεις, χιούμορ, συναισθήματα και αισθήσεις. Που προσπαθεί να καταγράψει σύντομες στιγμές της καθημερινής ζωής: τον άντρα και τη γυναίκα όταν έρχονται κοντά, και όταν - συχνά - θέλουν να φύγουν μακριά ο ένας από τον άλλο.


Ένας άντρας και μια γυναίκα ψάχνουνε για την αλήθεια μέσα τους. Αυτήν την αλήθεια, που όταν την ανακαλύπτουμε και την αποδεχόμαστε μας δίνει αρμονία, ηρεμία, και πληρότητα τέτοια, που κάνει τα απλά πράγματα στη ζωή, όπως η ανάσα, να αξίζουν. Δύο άνθρωποι συναντιούνται. Παράλληλα.

Τεμνόμενα. Αντιμέτωπα. Μαζί. Και πάλι παράλληλα.


Μια ιστορία απλή. Μια σχέση που αποθεώνεται, θυσιάζεται, καταδικάζεται και ξαναγεννιέται. Κι ένας τοίχος. Ένας τοίχος ανάμεσα σε δυο ανθρώπινες υπάρξεις, όταν θέλουν να είναι μαζί. Ένα ντουέτο που εξετάζει τις πολυπλοκότητες και τη χρονική χαρτογράφηση της σχέσης σε χρόνους χαράς και σε χρόνους αρκετά κλειστοφοβικούς, σκληρούς, αποπνικτικούς, αγωνίας, με στοιχεία ζήλιας, μέχρι να ανακαλύψουν ποιοι είναι «στο εγώ» του εαυτού τους, του άλλου, της σχέσης τους.


Πόσοι τρόποι υπάρχουν άραγε να αγαπήσεις έναν άνθρωπο;

3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page