top of page
  • info522145

Ανάθεση



του Δημήτρη Δημητριάδη


Η Εταιρεία Θεάτρου Τελεία ανεβάζει μια ανατρεπτική και βαθιά ανθρώπινη παράσταση με αφετηρία το έργο του σπουδαίου έλληνα συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη Η Ανάθεση από το βιβλίο Ανθρωπωδία Η Ανάθεση (Προοίμιο σε μια χιλιετία). 

Το δίπολο ζωής – θανάτου, αρσενικού – θηλυκού, φωτός – σκότους, εξουσίας – υποταγής, η μάχη μεταξύ αντίρροπων δυνάμεων, οι αιώνιες αναζητήσεις της ανθρώπινης ύπαρξης, τα αναπάντητα ερωτήματα που βασανίζουν τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος μόνος και απογυμνωμένος από κάθε προστατευτικό ψέμα ή σύμβαση, εκτεθειμένος και ταυτόχρονα απόλυτα απελευθερωμένος. 

Μια δηκτική παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό. Μια παράσταση που κλείνει πονηρά το μάτι στη ζωή. 


Και δεν έχεις παρά μόνον το χέρι σου. Πέντε δάχτυλα. Σάρκα νωπή ευπαθής γυμνή ανάμεσα στην ζέστη και στο κρύο της, κόκκαλα φλέβες ραβδώσεις, νύχια μασημένα, άκρες δαχτύλων ερεθισμένες πονεμένες, τρίχωμα λείο αραιό ασθενικό, μία παλάμη ιδρωμένη ούτε πολύ δυνατή ούτε πολύ επιτήδεια, κλειδώσεις συσπάσεις κλειδώσεων, δάχτυλα απλωμένα κοντά μαζεμένα σφιγμένα βασανισμένα από μια νευραλγία που τα τινάζει και πάλι ηρεμούν και πάλι τα τινάζει με πόνο, αυτά τα πέντε δάχτυλα, δεν έχεις άλλα. Αυτό το χέρι, δεν έχεις άλλο. Ένα χέρι που έρχονται ώρες όπου δεν μπορεί να σηκώσει ούτε το ίδιο του το χέρι. Χέρι που έρχονται ώρες όπου δεν μπορεί να έχει ούτε το ίδιο του το χέρι. 

Δημήτρης Δημητριάδης 


Η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία – Δραματουργική Επεξεργασία: Μανώλης Ιωνάς

Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης

Κίνηση – Χορογραφία: Μπέτυ Δραμισιώτη

Σχεδιασμός κοστουμιών: Ιωάννα Μαθοπούλου - Αφροδίτη Δήμα - Αθηνά Σοφού

Φωτισμοί: Θωμάς Χαρέλας

Χτενίσματα – Μακιγιάζ: Πέτρος Πρίντεζης

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κλουκίνας

Γραφίστας: Νίκος Παντελίδης 

Παίζουν: Νίκος Μαυρουδής, Γιάννης Μυτιληνός, Δώρα Αθανασοπούλου, Βασιλική Καραγιαννάκη 


Ημέρες και ώρα παραστάσεων: Δευτέρα – Τρίτη στις 21.30

Πρεμιέρα: Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2009

Τιμή εισιτηρίου: Φοιτητικό 10 ευρώ, Κανονικό 15 ευρώ


4 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page