top of page
  • info522145

The Lisbon Traviataτου Terrence Mc Nally


Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010- Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

από Πέμπτη έως Κυριακή στις 21:00Πρωταγωνιστούν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Φαίδων Καστρής, Βασίλης Μπισμπίκης, Αλέξανδρος Αμερικάνος

Μετάφραση: Κώστας Δριμυλής και ο θίασος

Σκηνοθεσία: Λάζαρος Γεωργακόπουλος

Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Επιμέλεια κίνησης: Αmalia Bennett

Mouσική επιμέλεια: Δημήτρης Χασιούρας

Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου

Παραγωγή: Θεατρική Εταιρεία «ΙΔΙΟΜΟΙΡΙΕΣ»

τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ, Φοιτητικό:15 ευρώ


Νέα Υόρκη, τέλη των ‘80ς. Τέσσερις άντρες βιώνουν τον έρωτα και την φιλία, την μοναξιά και την απόρριψη, την τρυφερότητα και το πάθος! Κοινός παρονομαστής η αγάπη για την όπερα και η λατρεία στη Μαρία Κάλλας, μια λατρεία που υποκαθιστά την πραγματική ζωή στην καθημερινότητά της και την ανάγκη για πραγματικούς ανθρώπους. Η αναζήτηση της συλλεκτικής κόπιας της «Tραβιάτας της Λισσαβόνας» ένα βράδυ πυροδοτεί αισθήματα και αντιδράσεις...

«The Lisbon Traviata», το εξαιρετικό έργο του Terrence Mc Nally που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Αλκμήνη-Ακης Δαβής μέχρι τις 30 Μαίου, εστιάζει στα δυο αγαπημένα θέματα του συγγραφέα - τις διαφορετικές ανθρώπινες σχέσεις και την Μαρία Κάλλας -και ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στην κωμωδία και στο δράμα.

Ο Στήβεν, εκδότης, που συγκατοικεί με τον γιατρό φίλο του Μάικλ, βρίσκει ένα βράδυ καταφύγιο στο διαμέρισμα του φίλου του Μέντι, που είναι από παλιά ερωτευμένος μαζί του. Η φαινομενικά ανώδυνη κουβέντα για την μεγάλη κοινή τους αγάτη, την Μαρία Κάλλας και την πειρατική ηχογράφηση της Lisbon Traviata που έχει ο Στήβεν στην κατοχή του, κρύβει την ανάγκη για επικοινωνία, τον φόβο της μοναξιάς και την πίκρα της απόρριψης. Ο Στήβεν όλο το βράδυ έχει κρύψει από τον φίλο του ότι ο εραστής του τον έχει «αντικαταστήσει» με έναν νεαρό, τον Πωλ με τον οποίο βρίσκονται μαζί στο διαμέρισμά τους. Κάποια στιγμή, ο Στήβεν επιστρέφει σπίτι και βιώνει την απόγνωση για το τέλος της σχέσης του με τον Μάικλ. Όταν αποφασίζει να τον διεκδικήσει για μια τελευταία φορά, οι δυο τους οδηγούνται σε ένα ακραίο οπερετικό φινάλε, αντάξιο εκείνου της Lisbon Traviata.«Τhe Lisbon Traviata»


Γράφτηκε το 1985 και δανείστηκε το όνομα του από την πειρατική ηχογράφηση της παράστασης της «Τραβιάτας» του Βέρντι που έδωσε η Μαρία Κάλλας το 1958 στην Πορτογαλία. Πρωτοανέβηκε το 1989 στο «Off Broadway Manhattan Theatre Club» σε σκηνοθεσία Τζον Τίλλινγκερ, ενώ την ίδια χρονιά παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και στο «Promenade Theatre» με τους Νάθαν Λέιν, Νταν Μπάτλερ και Αντονι Χελντ. Ο Λέιν τιμήθηκε με το Βραβείο Lucille Lortel και το Βραβείο Drama Desk για Α΄Ανδρικό Ρόλο, ο Τίλλιγκερ πήρε το Βραβείο Lucille Lortel για Καλύτερη Σκηνοθεσία , ενώ ο Mακνάλι ήταν υποψήσιος για Drama Desk Νέου Θεατρικού Έργου. Έκτοτε το «The Lisbon Traviata» έχει επαναληφθεί πολλές φορές σε διάφορα θέατρα των ΗΠΑ και της Ευρώπης ενώ η παράσταση που ανέβηκε το 2003-04 στο Λονδίνο από τον Στίβεν Χένρι στο «The King’s Head Theatre» τιμήθηκε με την Καλύτερη Παραγωγή OFF West End. Aυτή την εποχή το έργο παρουσιάζεται στο «Kennedy Center» της Νέας Υόρκης, μαζί με το «Μaster Class» και το «Golden Age» σε ένα τριπλό αφιέρωμα στον Τέρενς Μακνάλι.


21 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

ความคิดเห็น


bottom of page