top of page

 Όνειρο της διπλανής πόρτας

Του Νιλ Σάιμον

H τρελή κωμωδία της Μιμής Ντενίση και σκηνοθεσία Μανώλη Ιωνά θα σας κάνει να μην μπορείτε να κρατήσετε τα γέλια σας!

πορτα.jpg

TRAILER

ΕΙΔΟΣ

Κωμωδία

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

90'

Χωρίς Διάλειμμα

ΗΜΕΡΕΣ

Σάββατο 21:00

Κυριακή 18:30

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική Είσοδος: 13€ Μειωμένα: 10€, 5€

ΥΠΟΘΕΣΗ

Στο "Όνειρο της διπλανής πόρτας", με ήρωες τρεις ιδιαίτερους ανθρώπους που κυνηγούν το όνειρό τους, o Σάιμον, χωρίς να εγκαταλείπει το έγκαιρο χιούμορ, παραδίδει μια πολιτικοποιημένη κωμωδία, πυροδοτώντας ταυτόχρονα την παγκόσμια συνείδηση ότι η Αμερική από τον ρόλο του δυνάστη των λαών δεν παραιτείται εύκολα.

Δύο φίλοι, ένας εκδότης κι ένας συγγραφέας, αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα περιοδικό με περιεχόμενο που να κεραυνοβολεί τις Η.Π.Α. Δυο παθιασμένοι άνθρωποι που αγαπούν το γράψιμο και θέλουν, κάποια στιγμή, να πάρουν τα ηνία της λαϊκής αφύπνισης στα χέρια τους. Όλη τους η ζωή είναι το περιοδικό αυτό μέχρι την απροσδόκητη εμφάνιση μιας γυναίκας. Μια αίσθηση, η μυρωδιά,...Οι χημικοί υποδοχείς στα ανώτερα τμήματα της μύτης στέλνουν σήματα κατευθείαν σε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου και κάπως έτσι αρχίζουν όλα! Είναι το σημείο από το οποίο ξεκινά μια πλοκή γεμάτη σπιρτόζικες ατάκες και ευτράπελα για να καταλήξουν και οι τρεις ήρωες της ιστορίας λυτρωμένοι.

 Η μετάφραση και η διασκευή είναι της Μιμής Ντενίση και η σκηνοθεσία του Μανώλη Ιωνά. Με το δυναμικό τριών ταλαντούχων ηθοποιών που έχουν κυριολεκτικά εγκατασταθεί στο αναπτερωτικό σύμπαν του σπουδαίου Νιλ Σάιμον.
 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 Με το δυναμικό τριών ταλαντούχων ηθοποιών που έχουν κυριολεκτικά εγκατασταθεί στο αναπτερωτικό σύμπαν του σπουδαίου Νιλ Σάιμον…

Στεφανια Βαλσαμακη action TV

Μια παράσταση για όλη την οικογένεια, δεν κουράζει και προβληματίζει τόσο όσο… για να φύγεις ανάλαφρος αλλά και γεμάτος.

Ελισσαβέτα Τουλούση Noizy

...Βοήθησαν αυτό το υπέροχο έργο να πάρει ακόμα μια φορά την ανατρεπτική ματιά του Συγγραφέα Νιλ Σάιμον καθώς και με την εμπνευσμένη και ευρηματική  –  Σκηνοθεσία του Μανώλη Ιωνά και βέβαια η μετάφραση της Μιμή Ντενίση μας καθήλωσαν

Σάντυ Γκαβέρα Gyro Apola

Προϊόν μεγάλης έμπνευσης κι αυτό το εισπράττεις σε όλη τη διάρκεια της παράστασης. Σε διασκεδάζει και ψυχαγωγεί. Γελάσαμε πολύ, φρεσκάραμε τα δικά μας όνειρα και τους στόχους μας  και εισπράξαμε σπουδαία μηνύματα

Λένα Σάββα - θέατρο.gr

...πάνω απ΄όλα ανθρώπινο έργο, γεμάτο μηνύματα και έντονους προβληματισμούς, πλημμυρισμένους από γέλιο και έξυπνες εκφραστικές τοποθετήσεις.

Παύλος Ανδριάς  Aylogyros news

Μια παράσταση με πολύ κέφι, μουσική, ατάκα και τρεις πρωταγωνιστές που ξεκλειδώνονται με μαεστρία από τον σκηνοθέτη Μανώλη Ιωνά...Τίποτα τελικά δεν είναι όπως φαίνεται. Ας ψάξουμε μέσα μας τη δική μας αλήθεια, το δικό μας χαμένο όνειρο. Είναι εκεί και μας περιμένει… Ίσως και στη διπλανή πόρτα.

Έλενα Χατζοπούλου  Με τα ματια του θεατη Sin radio

Το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης των τριών πρωταγωνιστών είναι μια απολαυστική παράσταση που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Συνίσταται ανεπιφύλακτα γιατί συνδυάζει αβίαστο γέλιο με πολιτικές αιχμές.

Συντελεστές

Μετάφραση - Διασκευή: Μιμή Ντενίση
Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς
Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης
Χορογραφίες - Κίνηση: Ρούλα Κουτρουμπέλη
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Coaching Actors – Βοηθός Σκηνοθέτης: Έλενα Αγγελοπούλου
Μουσική Επιμέλεια: Αυγερινός Σουλόπουλος
Video – Trailer: Angelis Films Ltd
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Πρωταγωνιστούν:

Περικλής Λιανός, Μιχάλης Μαρκάτης, Ειρήνη Παπαδηματου  

bottom of page