top of page
  • info522145

Ο άντρας με την πουά γραβάταΜαύρη κωμωδία των Ελ Ρόι & ΑΒΓ


Από 19 Οκτωβρίου

Κάθε Σάββατο & Κυριακή


στο Θέατρο Αλκμήνη – Άκης Δαβής

στις 21.30Τί συμβαίνει στο μυαλό του Ιάκωβου Λέδερμαν;

Η ανέλιξή του στην ιεραρχία της «Fabulous Life & Co», της τράπεζας όπου εργάζεται, ήταν ιδιαίτερα γρήγορη. Εδώ και τέσσερα χρόνια απασχολείται στο Business Center, στα κεντρικά γραφεία της, που στεγάζονται στους πρώτους 30 ορόφους του κτιρίου. Το γραφείο του Ιάκωβου Λέδερμαν είναι στον 24ο. Έξι όροφοι τον χωρίζουν από την κορυφή της ιεραρχίας και την απόλυτη επαγγελματική καταξίωση, ενώ εικοσιτέσσερις από το πεζοδρόμιο. Ένα πρωινό, λίγο πριν αρχίσει το ωράριο εργασίας, αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του πηδώντας από τον 24ο όροφο του γραφείου του. Λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου πιο πριν, πατούσε απελπισμένος το κούφωμα του ανοικτού παραθύρου του γραφείου του και τώρα αισθάνεται για πρώτη φορά τόσο ελεύθερος και φαίνεται να απολαμβάνει τη θέα.

Φοβίες και ανεκπλήρωτοι πόθοι διατρέχουν τη σκέψη του Ιάκωβου Λέδερμαν κατά το χρόνο της πτώσης και τον φέρνουν αντιμέτωπο με τις επιλογές της ζωής του. Σε ένα παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, το όνειρο προσπαθεί να διεκδικήσει μια θέση στη ζωή, ακόμα και για ένα λεπτό. Δεν είναι ποτέ αργά για ανατροπές. Μικρές ή μεγάλες. Μπείτε στο υπερβατικό σύμπαν του Ιάκωβου Λέδερμαν και ακολουθείστε τον άφοβα στην πτώση του!

«Ο άνδρας με την πουά γραβάτα» κάνει το άλμα του για πρώτη φορά από τη σκηνή του θεάτρου «Αλκμήνη – Άκης Δαβής» σε μια παράσταση με ευρηματική σκηνοθεσία από τους «VOLT». Η μαύρη κωμωδία, γραμμένη συλλογικά από τη δημιουργική ομάδα «Ελ Ρόι & ΑΒΓ» (Άκης Βαΐου, Αριστοτέλης Καλύβας, Γιάννης Καρακατσανίδης, Βασίλης Κωστάκης και Γιάννης Φαρσάρης), θα παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 19 Οκτωβρίου.

Η ομάδα VOLT

Οι VOLT είναι μια καλλιτεχνική ομάδα μινιμαλιστικής και DIY αισθητικής, με σκοπό την «παραγωγή» θεάτρου. Μέσα από μια ολιστική θεώρηση, επικεντρώνονται στην ενεργό συμμετοχή του κοινού στο θέατρο. Συγγραφή, σκηνοθεσία, μουσική, τεχνολογία, σχέδιο, video, art installations, scenery, φωτισμός, φωτογραφία και μόδα συγκεντρώνονται στην υποκριτική, όχι όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα. Νέα ή παλιά υλικά, «φτηνά» ή «πλούσια» προσκαλούν το κοινό με την υπόσχεση ενός ξεχωριστού αποτελέσματος. Λειτουργώντας συνδυαστικά και χωρίς παρωπίδες απέναντι σε τάσεις, μεθόδους και σκηνοθετικές ή υποκριτικές «γραμμές» οι VOLT εύχονται να μιλήσουν μέσα από την τέχνη τους. Το αποτέλεσμα έρχεται μέσα από το στενό κύκλο συνεργατών τους και έχοντας την πλήρη επίβλεψη της εκάστοτε παραγωγής, κρατούν ανοιχτές τις γέφυρες συνεργασίας με καλλιτέχνες κοινής αισθητικής.

Τα έργα τους συνίστανται σε «work in progress» που δεν τελειώνουν με το πέρας της παράστασης αλλά εξελίσσονται και μεγεθύνονται διαρκώς.Συντελεστές


Σκηνοθεσία, Επιμέλεια, Διασκευή: Volt

Σκηνικά, Κοστούμια, Φωτογραφίες, Δημιουργικό: Μικέλα Τσόντζου

Μουσική Επιμέλεια: Volt


Ερμηνεύουν

Αντώνης Τακτικός

Κατερίνα Ζαφειροπούλου

Άννα Ψυχογιού

Βαγγέλης ΠαπατζανάκηςΠληροφορίες


Θέατρο Αλκμήνη – Άκης Δαβής

Αλκμήνης 8, Γκάζι


Πληροφορίες – Κρατήσεις

Τηλ: 210 3428650

www.theatro.gr

info@theatro.gr


Παραστάσεις: Από 19 Οκτωβρίου

Ημέρες Παραστάσεων: Σάββατο, Κυριακή

Ώρα έναρξης: 21.30

Διάρκεια Παράστασης: 80’

Τιμές Εισιτηρίων: 10€ Γενική Είσοδος, 5€ Μειωμένο (Φοιτητές, Άνεργοι, Ηλικιωμένοι)


Links

https://www.facebook.com/VOLTtheatrecompany

https://vimeo.com/voltheatrecompany

https://vimeo.com/74523936


Παραγωγή: VOLT

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

Γιώργος Κατσώνης

e: yorgos.katsonis@gmail.com

m: 6974651213 / 6947632159

6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page