top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAlkmini Team

ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ

της Άννας Αδριανού


ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: σαββατο 28 ιανουαριου 2023

Κάθε Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 18:30


«ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ…» της Άννας Αδριανού ανεβαίνουν από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στην σκηνή του ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΛΚΜΗΝΗ σε νέα δυναμική εκδοχή, η οποία έχει εμπλουτιστεί με επιπλέον σκηνές και χαρακτηριστικά βίντεο.


ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

Ένας από τους πιο "δυνατούς" μονολόγους του Αύγουστου Στρίντμπεργκ μεταμορφώνεται σε ένα καινούργιο θεατρικό έργο, ένα σύγχρονο "παιχνίδι για δύο" μέσα από μια αιρετική διασκευή, που φωτίζει το θέμα της απιστίας κι από τις δυο πλευρές. Αλλά και το θέμα της συναισθηματικής κακοποίησης δυο γυναικών, που αγάπησαν τον ίδιο άντρα, χάνοντας την δύναμη τους. Σύζυγος και ερωμένη, συναντιούνται παραμονή Χριστουγέννων, σε ένα καφέ μπαρ και μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις, εκθέτουν την ζωή τους και τους ρόλους τους κι αναμετριούνται μέχρις εσχάτων για το ποια υπήρξε η νικήτρια και «η πιο δυνατή». Δυο ερωτικοί θηλυκοί ρόλοι, δυο διαφορετικές απόψεις ζωής, δυο τρόποι να αγαπάς, να μισείς και να είσαι γυναίκα. Αντικείμενο: ο εραστής και σύζυγος, που αν και απών, κυριαρχεί ακόμα στην σκέψη και την καρδιά τους. Ένας άντρας που τις θέλει και τις δυο, μιας και δεν τις θεωρεί επιβάτιδες της ίδιας θέσης στο τρένο της ζωής του.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

«Όταν πρωτοδιάβασα την ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ του Στρίντμπεργκ, όπου μια παντρεμένη γυναίκα κάνει έναν σαρκαστικό μονόλογο μπροστά στην ερωμένη του άντρα της, βάζοντας την στη θέση της και προσπαθώντας να της αποδείξει ότι «αυτή είναι η πιο δυνατή»… αναρωτήθηκα τι θα είχε άραγε να απαντήσει σε όλο αυτό, εκείνη η «άλλη γυναίκα», που στον Στρίντμπεργκ παραμένει μυστηριώδης και δέχεται την ήττα της σιωπηλή. Η επαφή μου με την σκηνοθέτη Πέπη Μοσχοβάκου και όσα είπαμε ψάχνοντας να κάνουμε ένα έργο, που να αφορά στις γυναίκες και στους ερωτικούς ρόλους, που τις κακοποιούν, με ιντριγκάρισε… και με έβαλε μπροστά στην πρόκληση να «συμπληρώσω» το έργο με την απάντηση αυτής της ερωμένης… Μια απάντηση που εκθέτει την ζωή της και τα πιστεύω της για τις σχέσεις… Άλλωστε ερωμένη και σύζυγος είναι δυο πλευρές της γυναικείας ερωτικής ζωής … Οι δύο όψεις του θηλυκού προσώπου, που ψάχνει μέσα από διαφορετικούς δρόμους το ίδιο πράγμα: Την αγάπη του άντρα, καθώς και οι δυο θέλουν να επηρεάσουν την ζωή του… και να γίνουν γι’ αυτόν, «η μία και μοναδική»… Μια αγάπη, που αυτός ενώ την υπόσχεται, την χρησιμοποιεί για να χειρίζεται και τις δύο.


συντελεστες:

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΟΥ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΠΕΠΗ ΜΟΣΧΟΒΑΚΟΥ

ΣΚΗΝΙΚΑ/ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΝΤΖΕΡΗΣ

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΜΑΝΩΛΗς μπρατσησ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΦΙΣΑΣ/ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΗΤΕΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΕΠΗ ΜΟΣΧΟΒΑΚΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ: ΦΥΛΑΚΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΛΟΥΛΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: RMLIGHT/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟς ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗς

ΕΡΜΗΝΕΙΑ αννα αδριανου- λιλH τσεσματζογλου – MAΓΔΑ ΚΟΥΣΤΕΡΗ


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΚΑΘΕ ΣΑΒΑΤΟ 21.30 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 18.30

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΤICKET SERVICES: 12 EYΡΩ

ΤΑΜΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ :15 ΕΥΡΩΠροπώληση εισιτηρίων:
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης


7 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page